TÄYDENTÄVIÄ YHTIÖTIETOJA
www.porssitieto.fi:n erikoisluetteloon Suomen keräilyosakekirjoista. Katso sen johdantoaLak*Osakekirjakeräilystä.


Oy Armiro Ab

Per. 1946, lak. 1967.

Sodan jälkeen pelättiin tupakkateollisuuden kansallistamista. Siksi Strengbergin ylimääräinen kiinteä omaisuus myytiin osakkaille uuden Armiro-yhtiön osakkeiden muodossa. Osakkaat olivat siis alussa suurin piirtein samat kuin Strengbergin.

Osakekirjan kuvassa on Pietarsaaren ns. Armirotalon ("A" kartassa) Kanavapuistikko 14:n julkisivu. 1944 Strengberg-yhtiö oli ostanut tämän Strengbergin sukukiinteistön (Ph. U. Strengbergin kotitalo oli sijainnut siellä) ja rakennutti paikalle heti Armirotalon, kuva ↓. Siinä oli ja on asuntoja ja liikkeitä, kauppakuja.Oy Armiro Ab omisti koko korttelin Isokatu–Kanavapuistikko–Runeberginkatu–Raatihuoneenkatu. Tämän kiinteistöjen nyk. omistaja on Fastighets Ab Sparbankskvarteret i Jakobstad.

Helsingissä Armirolla oli suuri, ent. Borgströmin tupakkatehdastalo Meritullinkatu 1, minkä lisäksi se omisti kahdeksan muuta Strengbergin käyttämää kiinteistöä, etupäässä Pietarsaaressa, sekä osakkuuksia kuten Ab Stadshotellet. Kiinteistöjen isännöitsijä oli Åke Stürmer.

25.000 os. à 1000 mk. Osakekirja.

1966 Gilbert von Rettigilla (1928–94, sukupuu) oli yksin 78 % ja yhtiötä purettaessa sen kiinteistöt ja osakkeet myytiin hänelle henkilökohtaisesti.